26311

Productiefout PW 36

Door een productiefout bij de drukker van het Pharmaceutisch Weekblad is een aantal pagina's in een deel van de oplage van PW 36 niet op de juiste plaats in het blad terechtgekomen, waardoor enkele artikelen moeilijk leesbaar zijn. Onze welgemeende excuses hiervoor. Volgende week kunt u een nieuw exemplaar van dit PW tegemoet zien.

Bevindt zich in Nieuws - 3 september 2020

Betere levensverwachting bij nierfalen door dapagliflozine

Dapagliflozine verlaagt het risico op nierdialyse, ziekenhuisopname door hartfalen en sterfte bij patiënten met chronische nierziekte met 44%. Dat blijkt uit onderzoek in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Bevindt zich in Nieuws - 3 september 2020

Veel online contact met apotheek tijdens coronacrisis

Ruim de helft van de Nederlanders is tijdens de coronapandemie meer gebruik gaan maken van eHealth. Met name telefonisch en via online herhaalrecepten hadden respondenten contact met de apotheek. Dat blijkt uit een peiling in het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel.

Bevindt zich in Nieuws - 4 september 2020

PW37

Bevindt zich in Archief - 11 september 2020

Taal en pijn

Taal kan pijn veroorzaken, maar deze juist ook stillen. Miljoenen Nederlanders hebben moeite met lezen en schrijven waardoor ze instructies van hun apotheker niet goed begrijpen.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 11 september 2020 | door Frans van den Houdt

Prijs voor creatief lesgeven

Ze verzint kennisquizen, prijsvragen en challenges om haar studenten zo aansprekend mogelijk bij de lesstof te betrekken. Het leverde Arianna Pranger de eretitel ‘beste docent’ op, waaraan ze onder meer een vaste plek in de fietsenstalling overhoudt.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 11 september 2020 | door Annemiek Veelenturf

Vertrouwen

Ojee, daar was het nieuwsbericht een aantal weken geleden: “Paracetamol vervuild met kankerverwekkende stof”. De moed zonk mij even in de schoenen. Niet weer. Ik bereidde me voor op de massa mensen die de volgende dag met vragen aan de balie zouden staan. “Kan ik de medicatie veilig gebruiken? Wat houdt het precies in? Wat nu?” Vragen die ik met enige onzekerheid moest beantwoorden, want ook ik weet niet precies wat er in de tabletten zit die ik aflever. Analysecertificaten zullen er zeker zijn, maar die heb ik niet paraat van alle medicatie die te verkrijgen is.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 11 september 2020 | door Chiara Bernoster-van Rodijnen, apotheker ouderenzorg

Herexamen 2020 PW37

Hoeveel procent geneesmiddelresten kan een reguliere rioolwaterzuiveringsinstallatie zonder extra maatregelen verwijderen?

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 9 september 2020 | door Hanneke Zwikker (IVM)

Gebruik anti-emetica neemt toe met leeftijd

Nederlandse openbare apotheken verstrekten in 2019 aan 360.000 mensen minimaal één keer een anti-emeticum dat tot het basispakket behoort. Dat zijn vrijwel evenveel gebruikers als het jaar daarvoor. Het gebruik van domperidon door de jongsten is in 2019 bijna gehalveerd.n Aldus het SFK in het Pharmaceutisch Weekblad.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 11 september 2020 | door Arlette Dinsbach

Minister herijkt maximum geneesmiddelenprijzen Wgp

Minister Tamara van Ark (VWS) herijkt per 1 oktober 2020 de maximumprijzen voor geneesmiddelen in de Wet geneesmiddelenprijzen (Wgp). Dat besluit is gepubliceerd in de Staatscourant.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 11 september 2020 | door KNMP
495051535455