26559

RIVM: ‘Mogelijk risico voedselinfectie bij PPI’

Patiënten die protonpompremmers (PPI’s) gebruiken, lopen mogelijk extra risico op een voedselinfectie veroorzaakt door de Campylobacter-bacterie, zo blijkt uit een onderzoek van het RIVM. De KNMP waarschuwt dat patiënten hun maagzuurremmers op grond van dit onderzoek niet moeten stoppen.

Bevindt zich in Nieuws - 27 augustus 2014

Digoxine: meer sterfte bij atriumfibrilleren

Digoxine verhoogt de sterftekans met 21% bij patiënten met nieuw gediagnosticeerd atriumfibrilleren (AF), onafhankelijk van therapietrouw, nierfunctie, cardiovasculaire comorbiditeit en andere medicatie.

Bevindt zich in Nieuws - 18 augustus 2014

gast@knmp.nl on Digoxine: meer sterfte bij atriumfibrilleren

Is er iets bekend over de bloedspiegels? Hugo Gudde

Bevindt zich in Nieuws - 21 augustus 2014

‘Preventief HIV-remmer voor risicogroepen’

“Maak pre-expositie profylaxe voor HIV direct beschikbaar voor Nederland.” Deze oproep deed directeur van de HIV-vereniging Nederland Pieter Brokx vorige week in NRC Handelsblad. Preventief gebruik van een HIV-remmer vermindert de kans op besmetting in risicogroepen aanzienlijk.

Bevindt zich in Nieuws - 21 augustus 2014

Rechtbank Utrecht staat het LSP toe

De rechtbank in Utrecht staat de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakel Punt (LSP) toe. De Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen (VPHuisartsen) had de rechtbank in mei van dit jaar gevraagd de invoering en ontwikkeling van het LSP te verbieden, maar die heeft eind juli alle eisen afgewezen.

Bevindt zich in Nieuws - 23 juli 2014

Mediq maakt plan voor snellere omzetgroei

Apotheekketen Mediq wil de omzetgroei de komende jaren versnellen. De raad van bestuur is een onderzoek begonnen naar de mogelijkheden dit te realiseren. Het bedrijf houdt alle opties open, inclusief een andere eigenaar. Vorig jaar werd Mediq gekocht door private-equitybedrijf Advent.

Bevindt zich in Nieuws - 1 augustus 2014

Verbetering

Bevindt zich in Nieuws - 11 augustus 2014

KWF: toegang tot dure oncolytica bedreigd

Het zorgsysteem in Nederland is niet voorbereid op de komst van nieuwe dure oncolytica. De stijging van het aantal patiënten en de toename van het aantal dure geneesmiddelen maakt deze zorg duurder, maar de overheid heeft daar nog geen passend antwoord op.

Bevindt zich in Nieuws - 20 juni 2014

Patiënten houden keuzevrijheid apotheker

Patiënten mogen zelf blijven uitkiezen bij welke apotheek ze hun geneesmiddelen halen. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen minister Schippers van Volksgezondheid met de coalitiepartijen VVD en PvdA, en D66, ChristenUnie en SGP.

Bevindt zich in Nieuws - 13 juni 2014

Testmedicatie bij ebola mag

De WHO heeft groen licht gegeven voor het gebruik van geneesmiddelen waarvan de werking bij mensen nog niet is bewezen.

Bevindt zich in Nieuws - 21 augustus 2014
141414151416141814191420