26528

Meer bekend over oorzaak epilepsie

Epilepsie is in 80% van de gevallen het gevolg van laaggradige tumoren, aanlegstoornissen van de hersenschors of sclerose van de hippocampus. Dat blijkt uit onderzoek van de European Epilepsy Brain Bank, in samenwerking met het Academisch Centrum voor Epileptologie.

Bevindt zich in Nieuws - 10 november 2017

J.C. Kortekaas on Hoe dan?

Weigeren de contracten met verzekeraars te tekenen is in ieder geval geen optie. Niet in je eentje, want dan loop je het risico veroordeeld te [...]

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 12 november 2017

W. Göttgens-Jansen on Hoe dan?

Het thema van deze klassieker is actueler dan in 1967. De competitie is inderdaad moordend. De vraag is vooral wie in deze afvalrace de werkelijke [...]

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 14 november 2017

Medisch specialisten: problemen met ICT-systemen

Volgens de helft van de medisch specialisten werken de huidige ICT-systemen onvoldoende, waardoor het uitwisselen van gegevens moeizaam verloopt. Specialisten en huisartsen vinden dat gemeenschappelijke standaarden voor zorginformatie moeten worden ingevoerd. Dat blijkt uit onderzoek van Nictiz en het NIVEL.

Bevindt zich in Nieuws - 14 november 2017

Krabben

‘Het staat geschreven en gedrukt, je moet krabben waar het jeukt’; een spreekwoord waar geen speld is tussen te krijgen. Ook de uitdrukking ‘mijn maag jeukt’ (ik heb honger) behoeft weinig toelichting. Kent het Nederlands slechts twee spreekwoorden/-uitdrukkingen met het woordje jeukt erin, in het dialectenwoordenboek zijn er maar liefst elf te vinden: van ‘als de wonde jeukt, komt er regen’ en ‘mijn litteken jeukt, het gaat regenen’ tot ‘dat jeukt mij niet’ en ‘mijn rug jeukt’. Die laatste zou zomaar op de coverfoto van dit PW kunnen slaan, die we hebben gekozen ter illustratie van het boeiende artikel van Ruth Bolier over jeuk bij cholestase.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 17 november 2017 | door Frans van den Houdt

JeukPW462017.png

Bevindt zich in Afbeeldingen -

Met polymerenmat effectieve kiemreductie in de cleanroom

Polymerenmatten hebben in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort na twee jaar geleid tot een effectieve kiemreductie in de cleanroom. Mogelijk dat deze matten ook een oplossing bieden voor andere farmaceutische bereidingsunits. “Maar goede persoonlijke hygiëne en een juiste werkwijze binnen cleanrooms blijven van belang.”

Bevindt zich in Achtergrond - 17 november 2017 | door Sjanne van Roijen en Rogier Lange

KlantgerichtheidPW462017.jpg

Bevindt zich in Afbeeldingen -

GroeneFarmaciePW462017.jpg

Bevindt zich in Afbeeldingen -

KNMP1PW462017.jpg

Bevindt zich in Afbeeldingen -
869870871873874875