26532

Wensen voor reumamedicatie zijn voor elke patiënt anders

Patiënten die DMARD’s gebruiken, verschillen in hun voorkeur voor reumamedicatie. Door deze voorkeur met hen te bespreken kan de behandeling hierop waar mogelijk worden afgestemd. Dit kan bevorderend zijn voor de tevredenheid met de therapie en de therapietrouw, blijkt uit een studie van de Sint Maartenskliniek en onderzoeksbureau Nivel.

Bevindt zich in Achtergrond - 28 september 2018 | door Milou van Heuckelum, Elke Mathijssen, Bart van den Bemt, Marcia Vervloet en Liset van Dijk

Beroepscode

Apothekers, je hebt ze in alle soorten en maten. In de openbare apotheek, in het ziekenhuis, bij de industrie, bij de overheid. Bij een keten of zelfstandig, jong of oud, ga zo maar door. Althans, dat vinden apothekers zelf. Wij hebben de neiging overal clubjes te zien.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 28 september 2018 | door Steven Verhagen-Smits, bestuurslid WSO

Tweede onzuiverheid in vervuilde valsartan

Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) meldt dat in de grondstof van een van de Chinese fabrikanten, naast N-nitrosodimethylamine (NDMA), ook N-nitrosodiethylamine (NDEA) werd gedetecteerd.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 28 september 2018 | door KNMP

KNMP pleit voor goede, snelle en veilige uitwisseling gegevens

“Goede, snelle en veilige uitwisseling van medische gegevens redt levens. Met actuele medicatiegegevens van de patiënt kunnen apothekers goede persoonsgerichte zorg leveren.” Dit zegt KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent na NOS-berichtgeving over zorginformatiesystemen die niet goed met elkaar kunnen communiceren. Uit een rondgang van de omroep blijkt dat apothekers en andere zorgprofessionals nog steeds gegevens van patiënten overtikken, printen en faxen.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 28 september 2018 | door KNMP

Implementatie FMD: financiering is voorwaarde

De contracteerpartijen onderhandelen namens apothekers tot 15 oktober met de zorgverzekeraars over financiering van de Falsified Medicines Directive (FMD). Komen de partijen er niet uit, dan richt de KNMP zich opnieuw tot het ministerie van VWS met de vraag een oplossing te bedenken.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 28 september 2018 | door Pleuni Tilburgs-Franssen

Longontsteking na gebruik anti-snurkkeelspray

De anti-snurkkeelspray Sleepzz bevat verschillende oliën die door inademing een longontsteking kunnen veroorzaken. Dat blijkt uit een ernstige melding die Bijwerkingencentrum Lareb heeft ontvangen.

Bevindt zich in Nieuws - 27 september 2018

Campagne om mannen te betrekken bij anticonceptie

Om mannen en vrouwen beter te laten nadenken over gedeelde verantwoordelijkheid voor anticonceptiegebruik zijn Kenniscentrum Seksualiteit Rutgers en Soa Aids Nederland een online campagne gestart.

Bevindt zich in Nieuws - 27 september 2018

J.C. Kortekaas on Geen langer en gezonder leven met dagelijks acetylsalicylzuur

Het blijft dus tobben met de invoering van een (verplichte) polypil.

Bevindt zich in Nieuws - 27 september 2018

J.C. Kortekaas on Vaker cardiovasculaire bijwerkingen bij diclofenac

Gelet op de ecologische problemen zou zelfs het smeersel snel uit de handel moeten worden genomen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Diclofenac

Bevindt zich in Achtergrond - 28 september 2018

Maximum vitamine B6 vastgelegd in Warenwet

Voedingssupplementen mogen volgens de Warenwet per 1 oktober 2018 niet meer dan 21 milligram vitamine B6 per dagdosering bevatten. Een teveel aan vitamine B6 kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Bevindt zich in Nieuws - 1 oktober 2018
833834835837838839