Met een project voor de verstrekking van anti-emetica synchroon bij chemokuren heeft de Brug Apotheek van het Flevoziekenhuis in Almere de KNMP-Innovatieprijs gewonnen. “Patiënten en oncologieverpleegkundigen zijn hier erg blij mee. En de apotheek heeft nu een beter overzicht over de gebruikte anti-emetica bij chemokuren.”
Met verbazing lazen wij in het Pharmaceutisch Weekblad van 19 oktober j.l. dat apotheek De Brug 24/7 van het Flevoziekenhuis de KNMP Zorginnovatieprijs heeft gewonnen [...]
Apothekers kunnen een enorme gezondheidswinst boeken maar zorgverzekeraars weigeren dit in te zien. Dat stelde KNMP-voorzitter Jan Smits in zijn jaarrede op het KNMP-Congres. Hij roept zorgverzekeraars op een einde te maken aan de ongezonde omstandigheden in de apothekersbranche. “Er is veel onrust onder apothekers.”
De enige firma ter wereld die het harde bewijs levert van de claim van Booz&Co is Kaiser Permanente. De enige HMO die werkt als een [...]
een sober , transparant , eenduidig en eerlijk basiscontract zonder wildgroei aan kwaliteitseisen en administratieve lasten zou ons als een eind op weg helpen. dit [...]
Geneesmiddeltekorten komen steeds vaker voor. Ook neemt de duur van de tekorten toe. Dat blijkt uit een analyse van Farmanco, de databank waarin het Laboratorium der Nederlandse Apothekers leveringsproblemen registreert. In 2011 waren 242 geneesmiddelen niet te leveren tegen 174 in 2010.
Wereldwijd moeten landen in actie komen tegen onzorgvuldig gebruik van antibiotica. Anders dreigt het gevaar van teruglopende werkzaamheid van antibiotica door toenemende resistentie. “Als dit zich uitbreidt, is het probleem dat we dan hebben nauwelijks te overzien”, liet minister Schippers van Volksgezondheid weten op de ministerstop aan de vooravond van het FIP-congres in Amsterdam.
Wereldgezondheidsorganisatie WHO en onderzoeksbureau IMS (Institute for Healthcare Informatics) willen dat de rol van apothekers wordt versterkt. Dat verhoogt het niveau van de gezondheidszorg en bespaart wereldwijd ongeveer 500 miljard dollar (390 miljard euro) aan medicijnkosten per jaar.
Zeventig apotheken in Twente hebben hun abonnement op Ozis beëindigd omdat het systeem niet meer voldoet aan de privacy-eisen. Draait het Landelijk Schakel Punt (LSP) niet op 1 januari, dan is uitwisseling van patiëntgegevens in Twente niet mogelijk. Volgens de KNMP is een LSP-convenant met zorgverzekeraars ophanden.