26528

Adviesteksten Geneesmiddelen en verkeersdeelname herzien

De KNMP heeft samen met apothekers, artsen en een rijvaardigheidsonderzoeker een aantal adviesteksten van geneesmiddelen bij verkeersdeelname herzien. De nieuwe teksten zijn per 1 januari 2019 beschikbaar via de KNMP Kennisbank, softwaresystemen en de website Rijveiligmetmedicijnen.nl.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 11 januari 2019 | door KNMP

Thiaziden effectief bij ernstig verminderde nierfunctie

Thiaziden zijn ook werkzaam bij patiënten met ernstig verminderde nierfunctie. Dat concludeert de KNMP Werkgroep Geneesmiddelen bij Verminderde Nierfunctie en Dialyse. Ze herzag het eerdere advies op basis van de literatuur.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 11 januari 2019 | door Brigit Wensveen en Minke Kranenborg

KNMP2PW122019.jpg

Bevindt zich in Afbeeldingen -

Apothekers maken zich klaar voor de FMD

Vanaf 9 februari treedt de Falsified Medicines Directive (FMD) in werking. Alle betrokkenen in de geneesmiddelenketen werken dan samen om te voorkomen dat vervalste geneesmiddelen bij de patiënt terechtkomen.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 11 januari 2019 | door Geert Westerhuis

CBG brengt kritische medicatie Brexit in kaart

Ter voorbereiding op een mogelijke ‘no-deal Brexit’ maakt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) een overzicht van de kritische geneesmiddelen uit het Verenigd Koninkrijk.

Bevindt zich in Nieuws - 14 januari 2019

PW03

Bevindt zich in Archief - 18 januari 2019

Voorkomen

Raar eigenlijk. We eten en drinken te veel en te ongezond, roken, en bewegen veel te weinig. Het lichaam gaat tegensputteren, allerlei kwaaltjes en kwalen dienen zich aan en we worden te zwaar en moeten vervolgens alles uit de kast trekken en dure, onaangename therapieën volgen om te redden wat er te redden valt. Waarom onszelf dan toch steeds weer, en nog grotendeels uit vrije wil ook, in die benarde positie gebracht, al moet je beïnvloeding door reclames en verslavingstechnieken van fabrikanten zeker niet uitvlakken.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 18 januari 2019 | door Frans van den Houdt

Ander merk

Mag het een ander merk zijn? Hoe vaak deze vraag niet is gesteld de afgelopen maanden. En dan was je nog blij dat er een alternatief van een andere fabrikant voorhanden was. Je blijft aanpassen en de patiënt wordt toch iedere keer weer geconfronteerd met een andere tablet in een ander doosje. Een bron voor verwarring en therapieontrouw.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 18 januari 2019 | door Jaap Dik, apotheker

LeefstijlInterview2PW32019.jpg

Bevindt zich in Afbeeldingen -

Europees kinderformularium in voorbereiding

Op Europees niveau zijn de krachten gebundeld voor het opzetten van een European Paediatric Formulary; een Europees kinderformularium. Het European Paediatric Formulary wordt vrij toegankelijk met een Europawijde collectie aan formuleringen voor goed onderbouwde bereidingen voor kinderen.

Bevindt zich in Nieuws - 16 januari 2019
955956957959960961