26281

Voorschrijvende clinici moeten realistische verwachtingen stellen voor pijnbestrijding

Universiteiten, zorginstellingen en beleidsmakers werken in het TAPTOE-consortium (Tackling And Preventing The Opioid Epidemic) samen om te voorkomen dat in Nederland een opioïdenprobleem ontstaat zoals in de Verenigde Staten. Het onderzoek richt zich op het gehele traject van voorschrijven tot langdurig gebruik. Hieronder een korte toelichting op de verschillende onderzoeken.

Bevindt zich in Achtergrond - 1 april 2022 | door TAPTOE

Pagina_21_iStock90403257.jpg

Bevindt zich in Afbeeldingen -

Varenicline lijkt meest succesvol tegen tabaksverslaving

De meeste monotherapieën en combinatiebehandelingen om te stoppen met roken zijn effectiever dan placebo. Van de beschikbare behandelingen lijkt varenicline met de huidige bewijslast het meest effectief te zijn.

Bevindt zich in Achtergrond - 1 april 2022 | door Linda de Graaf

Unicum

In Utrecht kunnen dertig tot veertig farmaciestudenten vanaf dit studiejaar de keuzecursus digitale farmaceutische zorg (DFZ) volgen. Een unicum. Temeer daar een aantal studenten ook zelf betrokken is geweest bij de totstandkoming van de cursus. Een prijzenswaardig initiatief, want zij moeten straks tenslotte aan de slag met de digitale innovaties en wat kun je dan beter doen dan ze er vanaf het begin bij te betrekken.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 13 september 2019 | door Frans van den Houdt

Antistollingsbeleid

Een 36-jarige man wordt op donderdag de spoedeisende hulp binnengebracht met uitval van spraak- en rechterarmfunctie. De MRI wijst uit dat sprake is geweest van een herseninfarct. Een heftige diagnose voor een sportieve, fitte man, die drie maanden geleden voor het eerst vader is geworden.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 13 september 2019 | door Nancy Valentin-Ong, apotheker

Herexamen 2019 PW37

Welke bewering over de Paediatric Regulation is waar?

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 12 september 2019 | door Inge Holsappel, GIC

Geen licht bij parenterale voeding

Parenterale voeding die is bestemd voor kinderen jonger dan 2 jaar moet voortaan beschermd worden tegen licht, om de vorming van peroxiden en andere afbraakproducten tegen te gaan. Vooral bij prematuur geboren kinderen – vanwege een nog verminderde afweer tegen oxidanten – kunnen deze afbraakproducten ernstige bijwerkingen veroorzaken.

Bevindt zich in Nieuws - 13 september 2019

Infuuskind2.jpg

Bevindt zich in Afbeeldingen -

Infuuskind.jpg

Bevindt zich in Afbeeldingen -

Nanotherapie.jpg

Bevindt zich in Afbeeldingen -
278279280282283284