26311

DisfunctionerenKNMPPW72019.jpg

Bevindt zich in Afbeeldingen -

Vermoedens van disfunctioneren kunnen veilig worden gemeld

De Commissie Functioneren Openbaar Apotheker is het KNMP-meldpunt waar vermoedens van disfunctioneren kunnen worden aangegeven. Veiligheid van melden is een prioriteit, samen met het vinden van een integere oplossing op een zorgvuldige en discrete manier.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 15 februari 2019 | door Geert Westerhuis

€ 5 miljoen voor kennis delen over bereidingen

Van de Vriendenloterij ontvangt het Amsterdam UMC de komende vijf jaar een schenking van € 1 miljoen per jaar. Hiermee start het ziekenhuis een platform voor het uitwisselen van kennis over de bereiding van weesgeneesmiddelen. “We gaan informatie delen via een website, symposia en nieuwsberichten.”

Bevindt zich in Nieuws - 18 februari 2019

‘Productie grondstoffen moet terug naar Europa’

Europa moet de handen ineenslaan en zelf weer grondstoffen voor geneesmiddelen gaan produceren. Dat stelt Ruud Coolen van Brakel, directeur van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM).

Bevindt zich in Nieuws - 18 februari 2019

Vijf apotheken in Rotterdam doelwit inbrekers

Vijf apotheken in Rotterdam en Capelle aan den IJssel hebben dit weekend bezoek gehad van inbrekers. Ze kwamen binnen door schuifdeuren te forceren en bakstenen door de ruiten te gooien. Bij alle inbraken is geld meegenomen, meldt de politie. Het is niet bekend of er ook geneesmiddelen ontbreken.

Bevindt zich in Nieuws - 19 februari 2019

Rechter: VGZ hoeft afbouwmedicatie niet volledig te vergoeden

Zorgverzekeraar VGZ is niet verplicht magistraal bereide afbouwmedicatie voor antidepressiva in de vorm van taperingstrips volledig te vergoeden. Volgens de rechter komt de zorgverzekeraar op dit moment voldoende tegemoet aan de behoefte van patiënten door bepaalde afbouwmedicatie te vergoeden.

Bevindt zich in Nieuws - 19 februari 2019

Intervisie1PW82019.jpg

Bevindt zich in Afbeeldingen -

Wereldwijde richtlijn voor beter gebruik orale anticoagulantia

Orale anticoagulantia worden regelmatig niet goed gebruikt. Een internationale richtlijn moet daarin verandering brengen. Experts komen met aanbevelingen om goed gebruik te bevorderen. Belangrijk vinden zij onder meer duidelijke afspraken rondom de inrichting van zorg, therapietrouwbegeleiding, medicatieoverdracht en communicatie met de patiënt.

Bevindt zich in Achtergrond - 22 februari 2019 | door Bart van den Bemt

Het verkeerde flesje

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo bleek ook uit een melding die we ontvingen van een arts van de spoedeisende hulp. Het betrof een patiënt die per ongeluk een flesje Alka-druppels had verwisseld met oogdruppels.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 22 februari 2019 | door Agnes Kant, Lareb

ACM ziet kansen voor magistrale bereiding

Het zelf bereiden van weesgeneesmiddelen door apothekers biedt kansen voor goedkopere alternatieven voor dure geneesmiddelen. Dat stelt de Autoriteit Consument & Markt, die enkele onderzoeken is gestart naar de hoge prijzen van geneesmiddelen.

Bevindt zich in Nieuws - 20 februari 2019
224225226228229230