Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Gelijktijdig gebruik van tranylcypromine en trazodon kan leiden tot het serotoninesyndroom

Auteurs: van Hunsel F, Zweers P
casuïstische mededeling
PW Wetenschappelijk Platform. 2013;7:a1326
PDF document icon 2013wp0098.pdf — PDF-bestand, 77 KB (79722 bytes)

Document acties

Reacties

02-08-2013 21:32
P.C. de Smidt zegt:

Hoe vaak wordt deze waarschuwing gegeven? Ik vind het goed en wel dat Lareb bijwerkingen meldt en artikeltjes publiceert, maar wat gebeurt er volgens structureel aan het voorkomen van een herhaling. Lareb is een kei in het onderzoek naar de causaliteit (tussen het optreden van bijwerkingen en het gebruik van de combinatie), maar er zijn meerdere causaliteiten, zoals tussen het voorschrijven van de combinatie en het niet kennen van het risico.
Ik ben al drie (3 !) jaar aan het knokken met de redactie van het Farmacotherapeutisch Kompas om de namen van de MAO remmers in de Index op te nemen. Zij weigeren categorisch. Ik meen dat de reden van de weigering ligt in het scheppen van een precedent, omdat de beschikbare MAO remmers niet geregistreerd zijn.
Wanneer de Lareb daaraan iets zou doen (zij kunnen meer dan een individu), en bovendien meer in de huid van de voorschrijver zouden kruipen, dan juich ik dat ten zeerste toe. Ik kan slechts afwachten of er iets gebeurt en uiteraard wachten tot de volgende casuistiek en publicatie.

Wim SCJM van der Pol, ziekenhuisapotheker-psychiatrie.

Zoeken
Vacatures
Teamplayer met kennis van farmacotherapie

Zorgapotheek | Bleiswijk

Beherend apotheker

Schelde Apotheek | Amsterdam

Nieuwe vennoot gezocht

Apotheek Middelburg

Meer…
Back to top