Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Kruidvat

PW Magazine 26, jaar 2011 - 01-07-2011 | door Jaap Talsma
column

Mevrouw van Doorn komt bloeddrukken, praten over haar man en natuurlijk moet ze alles even nieuw hebben. Als ik haar het herhaalrecept overhandig, begint de wispelturige polyfarmaciepatiënte al snel met haar hoofd te schudden.

‘Die perindopillen en de metopodinges heeft de cardioloog laatst gestopt. Weet u dat niet? Hij heeft wel iets anders voor­geschreven. Twee dingen, maar die heb ik nog niet opgehaald. Ik gebruik al zoveel!’ Ze overhandigt me een bedui­meld, handgeschreven, vrijwel onleesbaar recept. Ik zucht.

‘Ik ben ook met die cholesterolpillen gestopt, ik had erge spierpijn. Dat is trou­wens wel een stuk beter geworden met die nerofen’. Verbijsterd staar ik naar mijn nette, quasi-accurate beeldscherm. ‘Maar weet de apotheker dit allemaal wel? Dit gaat slecht samen met uw sintrom!’ ‘Nou nee, ik koop ze bij het Kruidvat. Veel goedkoper!’

Zonder de informatie van de patiënt zelf blijft medicatieoverdracht modderen. In Groningen overlegden apotheker, huisarts en patiënt over het medicatiegebruik.We noemden het project Dapper, en het schiep duidelijkheid. Zonder inbreng van de patiënt blijft overzicht over medicatie­gebruik onvolkomen. En dat is leven naast een kruidvat.

Document acties

Vacatures
Implementatie Apotheker Zorginstellingen

UPLUS | Oosterwolde of Alkmaar

Geregistreerde apotheker

BENU Apotheek Exler Noordplein B.V. | Rotterdam

Innovatieve apotheker met hart voor patiëntenzorg

Sint Maartenskliniek | Nijmegen

Meer…
Back to top