Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Met H2O de Chinese markt op

Bart Jansen verscheept duizenden liters Utrechts bronwater naar Sjanghai

PW40en41 - 05-10-2018 | door Annemiek Veelenturf
Zijn hang naar avontuur bracht apotheker Bart Jansen naar China, waar hij momenteel Nurture Water – speciaal ontwikkeld voor alle stadia van het jonge moederschap – aan de vrouw wil brengen.
Met H2O de Chinese markt op

Toch peinst hij er niet over zijn Apotheek Budel van de hand te doen.

Goed kraanwater is niet vanzelfsprekend in China. Vaak zit er chloor in, dikwijls is het ondrinkbaar door verontreinigingen. Chinezen zijn het daarom gewoon water uit pakken te drinken. En met het melamineschandaal nog vers in het geheugen – toen bleek dat baby’s met melamine vervuilde melk hadden gedronken – nemen zij voor hun kroost al helemaal geen risico.

“Aanlengen van babyvoeding doen zij het liefst met water dat onder zeer gecontroleerde omstandigheden is gefabriceerd”, vertelt apotheker Bart Jansen, die samen met een compagnon in dit gat in de markt sprong. Tweeënhalf jaar duurde de ontwikkeling van Nurture Water, speciaal gemaakt om te gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding, flesvoeding en kinderdranken. Maar nu staan zij op het punt de eerste container met vijftienduizend pakken van anderhalve liter te verschepen naar Sjanghai.

Het water wordt gewonnen uit de voet van de Utrechtse Heuvelrug, van driehonderd meter diepte. “Ter plekke wordt het gefilterd en gepasteuriseerd”, vertelt Jansen. “Het is natriumarm en heeft een pH-waarde van 7,4, precies gelijk aan die van het menselijk bloed.”

Omdat voor de Chinese afnemers de betrouwbaarheid van de supply chain cruciaal is, gebeurt alles in Nederland en worden in China bewust geen grote voorraden opgebouwd. “Daarom beginnen we met een container per maand, maar we hopen dat we over een jaar elke week een container kunnen verschepen.”

Nieuwsgierig

Nurture Water is niet het eerste ondernemersavontuur dat Jansen aangaat. Eerder ‘zat’ hij in de melkpoederhandel. Verder is hij betrokken bij innovatieve projecten in de farmacie en binnenkort opent hij een drogisterij. “Ik ben van nature nieuwsgierig”, verklaart hij die activiteiten. “Het is leuk een product te bedenken, dat goed te positioneren, en gaandeweg allerlei mensen te ontmoeten.”

Hij was al eens op handelsmissie in China met het koninklijk huis en onlangs nog met premier Mark Rutte. Jansen wil er nu ook lifestyle-evenementen opzetten, waaruit verkoop van zijn water kan voortvloeien. “Het is fijn iets goeds en integers te doen. Daar krijg ik energie van.”

Toch peinst hij er niet over Apotheek Budel, waarvan hij eigenaar is, van de hand te doen. “Nee, nee… Ik koester de apotheek, want daar kan ik mensen helpen.” 

Document acties

gearchiveerd onder: , ,
Vacatures
Innovatieve apotheker met hart voor patiëntenzorg

Sint Maartenskliniek | Nijmegen

Beherend Apotheker

BENU Apotheek

Beherend apotheker

Bennebroekse Apotheek | Bennebroek

Meer…
Back to top