Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Auto rijdt apotheek binnen

‘De ravage was enorm, maar de steun hartverwarmend’

PW25 - 23-06-2017 | door Cindy Reinders
Apotheek Delden zat net een jaar in het nieuwe pand, toen een cliënt met zijn auto het pand binnenreed.
Auto rijdt apotheek binnen

Dini van Hagen-van Hoorn: “De schade was ongelofelijk, maar geweldig dat ik in nood op iedereen kan rekenen.”

De apotheek is net open als op maandagochtend de eerste cliënt het parkeerterrein oprijdt. “Maar hij stopt niet”, vertelt beherend apotheker Dini van Hagen-van Hoorn van Apotheek Delden in Delden, “hij rijdt over de parkeerdrempel, dwars door de struiken en twee ramen zo de spreekkamer van de apotheek binnen. De oude man wil remmen maar drukt nogmaals het gas in. Hij neemt een deel van de balie en een handverkoopkast mee en komt tot stilstand tegen een steunpilaar achter in de apotheek.”

Opgelucht zegt ze: “Gelukkig sprong iedereen op tijd de goede kant op en raakte niemand gewond.” Daarna vertelt ze verder. Dat haar zoon, de eigenaar van de apotheek, direct naar de auto rende en de motor afzette. “We waren even bang dat de boel in vlammen zou opgaan. Van een wiel was de band eraf en doorboorde de draaiende velg de vloerbedekking. Het begon al te stinken.”

Vervolgens hielp hij de bestuurder – ongedeerd, maar van de kaart – uit de auto. De man zei dat zijn voet bleef hangen, “maar wellicht speelde ook mee dat hij onlangs van schakelauto op automaat was overgestapt.”

Achteraf gezien is het een geluk bij een ongeluk dat het zo vroeg in de ochtend gebeurde: er waren geen cliënten aanwezig en de tweede apotheker in opleiding tot openbaar specialist was er nog niet. Haar werkplek lag precies in het spoor dat de auto naliet.

In puin

De apotheek die een jaar geleden geheel was vernieuwd, lag in puin … “De ravage was enorm. Maar geweldig dat de assistenten die die dag niet werkten, meteen kwamen helpen met opruimen; in nood kan ik dus op iedereen rekenen”, zegt Van Hagen-van Hoorn trots. “Ook de steun die we van anderen kregen was hartverwarmend. We kregen bloemen, taarten en chocolade.”

Opvallend vond ze hoe snel het nieuws – net als de beelden van de bewakingscamera – zich verspreidde. Zo draaide een medewerker van het IT-bedrijf, terwijl hij op weg was naar een klant, om toen hij hoorde wat er was gebeurd. “Hij kwam gelijk helpen, want een deel van de bedrading was losgetrokken. Een stel bouwvakkers stond ook snel op de stoep om de boel te stutten. Zo konden we dezelfde middag het werk weer oppakken, want de cliënten gaan voor. Onze eigen schrik verwerken we door veel met elkaar te praten. En dat het hier weer mooi wordt, daar vertrouw ik op.”

Document acties

gearchiveerd onder: ,
Vacatures
Innovatieve apotheker met hart voor patiëntenzorg

Sint Maartenskliniek | Nijmegen

Beherend Apotheker

BENU Apotheek

Beherend apotheker

Bennebroekse Apotheek | Bennebroek

Meer…
Back to top