Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Weer open na faillissement

Apotheker Louis van den Reek opent in Breda zesde apotheek

PW35 - 02-09-2016 | door Frits Baltesen
Apotheek Princenhage in Breda moest vorig jaar sluiten van de Inspectie. Apotheker Louis van den Reek was al met pensioen, maar greep deze kans. Hij kocht de failliete boedel op en opende vorige maand De Haagse Apotheek.
Weer open na faillissement

“Apotheken stichten is mijn hobby”, zegt Louis van den Reek met een glimlach. Hij is 66 jaar en opende vorige maand zijn zesde apotheek: De Haagse Apotheek in Breda. “Ik had vier jaar geleden mijn laatste apotheek verkocht. Maar je ziet: het bloed kruipt waar het niet gaan kan!”

Aanleiding was een buitenkans die hij vorig jaar zag. Apotheek Princenhage ging failliet nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de apotheker het bevel gaf de zaak te sluiten vanwege “geconstateerde tekortkomingen” met betrekking tot de BIG-wetgeving.

Toen de curator de boedel op de veiling bracht, deed Van den Reek het hoogste bod: € 70.000, voor onder andere het interieur, de voorraad geneesmiddelen en het patiëntenbestand. Hij hoefde weinig te veranderen in de zaak. “Het interieur was pas vier jaar oud en in goede staat.”

Nieuwe houten balie

Hij heeft de voorraad medicijnen laten vernietigen. Hij liet alles verven, er kwam een nieuwe vloerbedekking, een andere lichtinstallatie en hij heeft een mooie houten balie laten maken. Ook werd de laatste versie van de in Breda gangbare AIP geïnstalleerd. Een naam voor de nieuwe apotheek was snel bedacht: bijna alles in deze buurt heet ‘Haags’, dus werd de naam ‘de Haagse Apotheek’. Wat meer tijd vergde, was het vinden van een goede beherend apotheker. En het maken van een mooie website.

Sinds kort hoeven de bewoners van de wijk Princenhage niet meer om te lopen. “Toch is het niet makkelijk om klanten terug te krijgen”, zegt Van den Reek, “want er zit een jaar tussen de sluiting van de ene en de opening van deze nieuwe praktijk.” Inmiddels hebben zich ongeveer vijfhonderd patiënten ingeschreven bij de Haagse Apotheek.

Kwalitatief goed team

De “aandacht voor mensen” staat centraal, zegt Van den Reek. “We werken met twee apothekers en vier top-apothekersassistenten. Ik heb zelden zo’n kwalitatief goed team gehad. Ze nemen veel tijd om patiënten te informeren.”

Hij is zelf verrast dat hij na zijn ‘sabbatical’ – hij maakte een documentaire over de “overdreven angst” bij mensen voor radioactieve straling – weer eigenaar is van een apotheek. Hij opende eerder apotheken in Gorinchem, Helmond en Breda. Van den Reek: “Eigenlijk is het ook niet vreemd, want apotheker is het mooiste vak dat er bestaat.”

Document acties

gearchiveerd onder: ,
Vacatures
Innovatieve apotheker met hart voor patiëntenzorg

Sint Maartenskliniek | Nijmegen

Beherend Apotheker

BENU Apotheek

Beherend apotheker

Bennebroekse Apotheek | Bennebroek

Meer…
Back to top