Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Politiek & Overheid

Fusie Inspecties jeugd en gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de Inspectie Jeugdzorg (IJZ) gaan op 1 oktober fuseren tot één organisatie: Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Politiek & overheid PW38 - 15-09-2017

Weinig overeenkomst in biosimilarbeleid EU

Binnen de Europese Unie is er veel variatie in het beleid betreffende biosimilars. Het overheidsbeleid richt zich zowel op de aanbodkant als op de vraagkant. Polen maakt geen onderscheid tussen biosimilars en generica bij kleine moleculen.

Politiek & overheid PW35 - 30-08-2017

Prijsafspraken maken medicijn juist duurder

Dat de geneesmiddelprijzen alsmaar blijven stijgen, is een ongewenste bijwerking van het overheidsbeleid dat er juist op gericht is om de kosten te verlagen. Nederlandse onderzoekers concluderen dit deze week in PLOS one nadat ze een systematische review uitvoerden naar de kosten van geneesmiddelen.

Algemeen, Geneesmiddelen, Industrie, Politiek & overheid PW35 - 18-08-2017

€ 2,5 miljoen voor expertise lymeziekte

Voor de komende vier jaar stelt minister Edith Schippers van Volksgezondheid € 2,5 miljoen beschikbaar voor het Nederlands Lymeziekte-expertisecentrum.

Politiek & overheid PW27/28 - 28-06-2017

CBG stelt eisen aan combinatieverpakking

Alleen als de combinatie van componenten farmaceutisch rationeel is, kan sprake zijn van een combinatieverpakking van geneesmiddelen. Dat is volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) een noodzakelijke voorwaarde voor goedkeuring van deze combinatieverpakkingen.

Politiek & overheid PW26 - 19-06-2017

VWS houdt Orkambi buiten GVS

Orkambi (ivacaftor + lumacaftor) komt niet in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem. Prijsonderhandelingen hebben de kosten niet genoeg kunnen verminderen.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid PW23 - 29-05-2017

IGZ bekijkt risico's handelsvergunninghouders

Om de risico’s in kaart te brengen van geneesmiddelenbewaking door fabrikanten verplicht de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) alle handelsvergunninghouders een online vragenlijst in te vullen.

Algemeen, Politiek & overheid PW17 - 26-04-2017

IGZ: illegale website anavar niet te stoppen

De Inspectie van Gezondheidszorg (IGZ) kan niet optreden tegen de illegale verkoop van receptgeneesmiddelen op de website anavar.nl. Dat maakt de inspectie bekend na een melding van de KNMP.

Algemeen, Politiek & overheid PW18 - 25-04-2017 1 reactie

Chiel Bos kwartiermaker overleg dure medicijnen

Chiel Bos is door minister Edith Schippers van Volksgezondheid aangesteld als kwartiermaker van het nieuwe Platform Inkoopkracht Dure Geneesmiddelen.

Politiek & overheid PW13 - 21-03-2017

Nieuwe regeling voor onverzekerde zorg

Zorgverleners krijgen per 1 maart van dit jaar de kosten vergoed die ze kwijt zijn aan medisch noodzakelijke zorg aan onverzekerden.

Politiek & overheid PW11 - 15-03-2017

RIVM: milieueffecten medicijnen onduidelijk

Van veel geneesmiddelen ontbreken goede gegevens over hun effecten op het milieu. Het is daarom moeilijk om het ene geneesmiddel door het andere te vervangen om daarmee milieuwinst te behalen. Dat concludeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een gisteren gepubliceerd onderzoek.

Algemeen, Geneesmiddelen, Industrie, Politiek & overheid 15-03-2017

Statisticus: bewijskracht FDA soms zwak

De bewijskracht die de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voldoende acht om een geneesmiddel toe te laten kan zwak zijn. Beleid is dat deze autoriteit medicijnen mag goedkeuren als twee klinische trials een positieve uitkomst aantonen over werkzaamheid en veiligheid.

Algemeen, Geneesmiddelen, Politiek & overheid PW12 - 14-03-2017

Overleg over hoge norm medicatiebeoordelingen

Groep patiënten voor review stijgt van 220.000 tot 755.000

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) overlegt met de KNMP, Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) hoe ze de nieuwe norm voor medicatiebeoordelingen kunnen halen. Daarmee reageren ze op de brief waarin minister Edith Schippers van Volksgezondheid vorige maand de Tweede Kamer meldde dat het aantal medicatiebeoordelingen vanaf 2018 omhoog moet.

Politiek & overheid, Zorgverzekeraars PW11 - 14-03-2017

Universitair medische centra kopen samen in

De acht universitair medische centra (umc’s) gaan binnenkort gezamenlijk dure geneesmiddelen inkopen. Hiermee hopen de ziekenhuizen de prijzen van deze geneesmiddelen te verlagen.

Geneesmiddelen, Industrie, Politiek & overheid PW9 - 21-02-2017

Schippers: 30% minder mensen met depressie

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil dat het aantal mensen met depressie in 2030 met 30% is gedaald. Ze heeft met negentien partijen een akkoord getekend om deze aandoening landelijk aan te pakken.

Algemeen, Politiek & overheid 15-02-2017

Schippers wil daling aantal mensen met depressie met 30%

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil dat het aantal mensen met depressie in 2030 met 30% is gedaald. Ze heeft daarvoor met negentien partijen een akkoord getekend om deze aandoening landelijk aan te pakken.

Algemeen, Politiek & overheid 15-02-2017

Document acties

Vacatures
(Ziekenhuis)apotheker

Radboudumc | Nijmegen

Ziekenhuisapotheker

Meander Medisch Centrum | Amersfoort

Apotheker

KNMP | Den Haag

Meer…
Back to top