Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Laatste nieuws

Schorsing handelsvergunning Gastilox en Rilies opgeheven

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft de eerdere schorsing van handelsvergunningen voor Gastilox (algeldraat) en Rilies (ketoprofen) per 3 augustus 2018 opgeheven, na onderzoek door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Geneesmiddelen 14-08-2018

Meer recepten oxycodon en morfine op huisartsenpost

Op huisartsenposten worden de laatste jaren vaker opioïden voorgeschreven. Vooral recepten voor sterke opioïden, zoals morfine en oxycodon. Dat blijkt uit cijfers van het Nivel.

Geneesmiddelen 14-08-2018

TNO komt met gids over probiotica bij antibioticagebruik

TNO heeft een nationale gids gepubliceerd over klinisch bewezen probiotica bij antibioticagebruik, bedoeld voor patiënten, consumenten en zorgprofessionals. De gids is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift BMC Gastroenterology en is een review van alle relevante klinische studies naar de effecten van probiotica.

Algemeen 09-08-2018 1 reactie

Leveronderzoek blijft nodig bij gebruikers Esmya

Vrouwen die Esmya (ulipristalacetaat) gebruiken lopen mogelijk een risico op ernstige leverschade, blijkt uit een Europese herbeoordeling van dit geneesmiddel. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) adviseert zorgverleners om de leverfunctie bij gebruikers van dit medicijn regelmatig te controleren. In bepaalde gevallen is gebruik van Esmya niet langer toegestaan.

08-08-2018

CBG: monitor patiënten na gebruik Zinbryta

Patiënten die behandeld zijn met Zinbryta (daclizumab) moeten worden gemonitord op ernstige ontstekingsreacties in de hersenen (encefalitis) tot twaalf maanden na het stoppen van de behandeling. Dit adviseert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) aan apothekers en artsen.

Geneesmiddelen, Praktijkvoering 08-08-2018

Document acties

Vacatures
Zie jij toe op goede productie en distributie van geneesmiddelen?

Ministerie van VWS, IGJ | Utrecht

Ziekenhuisapotheker

Treant Zorggroep | Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal

Ziekenhuisapotheker-directeur

SAHZ | Haarlem

Meer…
Back to top