Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Laatste nieuws

Achtmaal groen licht voor nieuwe middelen

De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) heeft een positief advies gegeven over nieuwe handelsvergunningen voor acht geneesmiddelen.

Geneesmiddelen PW21 - 22-05-2019

Moving Diabetes: Het éérste online congres over familie en diabetes

Vanaf donderdag 6 juni organiseert MSD een uniek online congres rondom familie en diabetes: Moving Diabetes. Tijdens dit congres staan we stil bij de impact van diabetes op de patiënt en zijn familie. Ook gaan we in gesprek over de rol die familie kan spelen in het leven van iemand met diabetes als het gaat om het omgaan met de ziekte, de zorg, preventie en voorlichting. Het programma is samengesteld naar aanleiding van de nieuwe richtlijn NHG Diabetes Mellitus type 2.1.

21-05-2019

Bruins: commercie speelt geen rol tussen huisarts en drogist

Het onderzoek naar betere samenwerking tussen huisartsen en drogisten bij kleine kwalen, een initiatief van Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) en Zilveren Kruis, werkt geen financiële belangenstrengeling in de hand. Dat stelt minister Bruno Bruins van Medische Zorg in antwoord op Kamervragen van SP-Kamerlid Henk van Gerven.

Algemeen 21-05-2019

Opwijrda-prijs 2018 voor onderzoek ciprofloxacinedoseringen

De Opwijrda-prijs 2018 is toegekend aan ziekenhuisapotheker Alan Abdulla van het Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam. De Peter de Smet-prijs voor beste casuïstische mededeling gaat naar Judith Derijks-Engwegen. De prijzen zijn vanochtend uitgereikt tijdens het PRISMA-symposium voor farmaceutisch praktijkonderzoek in Amersfoort.

21-05-2019

Petitie Optima Farma: patiëntveiligheid in gedrang

Omdat gesprekken in de apotheek vooral gaan over vergoedingen, machtigingen en medicijntekorten komt de veiligheid van patiënten in het gedrang, stelt Optima Farma in een petitie, die inmiddels bijna 1500 keer is ondertekend.

Algemeen PW21 - 16-05-2019

Document acties

Back to top