Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Algemeen

UNAIDS: meer geld nodig voor bestrijding hiv/aids

Wereldwijd krijgt maar 43% van de kinderen met hiv medicijnen en bijna de helft van de jongeren met hiv weet niet dat ze het virus heeft. Dat staat in een vandaag gepubliceerd rapport van UNAIDS. Amsterdam wordt genoemd als een van de eerste steden in Europa die de hiv-epidemie effectief heeft bestreden.

Algemeen 20-07-2017

App geeft inzicht in zorglandschap

Hoe werkt de zorgsector? Wat zijn belangrijke organisaties en hoeveel kost de zorg in Nederland? Voor antwoorden op deze vragen is de app Zó werkt de zorg ontwikkeld.

Algemeen PW29 - 12-07-2017

Wouter Bos moet EMA naar Nederland halen

Wouter Bos, voorzitter van de Raad van Bestuur van VU Medisch Centrum en voormalig vice-premier, is ambassadeur voor het Nederlands kandidaatschap voor het Europees geneesmiddelenagentschap European Medicines Agency (EMA).

Algemeen PW29 - 12-07-2017

Consumentenbond: zorgverzekering moet veranderen

Consumenten kunnen geen eerlijke keuze maken voor een polis omdat de zorgverzekeringsmarkt onoverzichtelijk is. Dat stelt de Consumentenbond in een oproep aan zorgverzekeraars en politici om deze markt te verbeteren.

Algemeen 11-07-2017

Toets verhoudingsvereiste vervalt voor BPOA

De Beroepspensioenvereniging Pensioenfonds voor openbaar apothekers (BPOA) hoeft niet langer aan te tonen dat ten minste 55% van de beroepsgenoten zelfstandig werkzaam is. Hiermee komt de toets voor het verhoudingsvereiste te vervallen en blijven alle openbaar apothekers – zelfstandig en in loondienst – verplicht deelnemen aan de pensioenregeling.

Algemeen PW29 - 10-07-2017

Boek standaarden voor zelfzorg

De achtste, herziene editie van het boek Standaarden voor Zelfzorg is in aantocht.

Algemeen PW27 - 07-07-2017

RIVM: resistentie bestrijden door betere zuivering

Door de huidige zuivering van afvalwater nemen de concentraties antibioticaresistente bacteriën in het milieu af, maar hier is nog winst te behalen met aanvullende technieken, stelt het RIVM in een vandaag gepubliceerd rapport. Jaarlijks komt meer dan negenhonderd kilo antibiotica in het oppervlaktewater terecht.

Algemeen 06-07-2017

Meldpunt bijwerkingen implantaten van start

Patiënten en zorgverleners kunnen voortaan ook bijwerkingen melden van implantaten bij een nieuw meldpunt. Dat schrijft minister Edith Schippers van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer.

Algemeen 03-07-2017

Parkinson: microRNA's ontregeld

Bio-informatica-analyse kan leiden naar aangrijpingspunten voor de ziekte van Parkinson.

Algemeen PW26 - 29-06-2017

FIP-award voor Henk de Jong

Henk de Jong, chemicus en emeritus hoogleraar farmaceutisch analyse, heeft gisteren van de internationale apothekersfederatie FIP een onderscheiding gekregen: de Joseph A. Oddis Award for Exceptional Service to FIP.

Algemeen 28-06-2017

Kwart tijd langdurige zorg naar administratie

Professionals in de langdurige zorg besteden 25% van hun werktijd aan administratieve taken. Zij ervaren dit als belastend omdat het ten koste gaat van de directe zorg. Dit blijkt uit onderzoek van organisatieadviesbureau Berenschot onder 4200 zorgverleners in deze sector.

Algemeen PW27 - 27-06-2017

App voor bijnierpatiënten

De Stichting Bijniernet heeft de Bijnier App ontwikkeld, waarmee patiënten meer grip kunnen krijgen op hun gezondheid en het zorgproces.

Algemeen 27-06-2017

Schippers: ‘Hulpmiddelen krijgen eenduidige code’

Voor een betere patiëntveiligheid krijgen alle medische hulpmiddelen een eenduidige codering. Dat hebben verschillende partijen in de zorg afgesproken, schrijft minister Edith Schippers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan de Tweede Kamer.

Algemeen PW26 - 22-06-2017

Toch maar geen triamcinolon

Intra-articulair triamcinolonacetonide bij osteoartritis van de knie brengt geen verbetering maar doet het kraakbeenvolume juist afnemen.

Algemeen PW25 - 22-06-2017

App bespaart kosten

Een app met onder meer artsenroosters en behandelrichtlijnen maakt behandeling efficiënter.

Algemeen, Praktijkvoering PW25 - 21-06-2017

Spinozapremie voor eiwitonderzoek Albert Heck

Prof. dr. A.J.R. Heck (1964) krijgt de Spinozapremie 2017 voor zijn massaspectrometrisch onderzoek naar structuur en gedrag van proteïnen.

Algemeen PW26 - 20-06-2017

Voormalig KNMP-voorzitter Dick Tromp overleden

Voormalig KNMP-voorzitter Dick Tromp is vrijdag 16 juni 2017 tijdens zijn vakantie in Bergen aan Zee op 70-jarige leeftijd overleden.

Algemeen 19-06-2017

Nieuw wachtwoord voor pw.nl én knmp.nl

KNMP-leden kunnen vanaf 19 juni met één gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op pw.nl en knmp.nl. Daarvoor moeten zij een nieuw account aanmaken.

Algemeen PW25 - 15-06-2017

NHG: preventief antibiotica optie bij tekenbeet

Profylactisch gebruik van antibiotica na een tekenbeet kan zinvol zijn als de teek langer dan 24 uur op de huid heeft gezeten. De patiënt moet de eenmalige gift doxycycline (volwassenen) of azitromycine (volwassenen en kinderen) wel binnen 72 uur na het verwijderen van de teek innemen. Deze optie is opgenomen in de nieuwe NHG-Behandelrichtlijn Tekenbeet en erythema migrans die eind mei is verschenen.

Algemeen PW23 - 09-06-2017

Afspraken hulpmiddelen: maatwerk voor patiënt

Het voorschrijven van hulpmiddelen is transparant en doelmatig en elke patiënt moet een hulpmiddel krijgen dat het beste bij hem past. Dat is de uitkomst van het bestuurlijk overleg hulpmiddelen, schrijft minister van Volksgezondheid Edith Schippers aan de Tweede Kamer.

Algemeen, Praktijkvoering PW24 - 08-06-2017

Document acties

Back to top