Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

OPTEL Certa™-software, voor onmiddellijke naleving van de FMD!

12-10-2018
OPTEL GROUP zal aanwezig zijn op de Nederlandse Ziekenhuisfarmaciedagen 2018 in het Papendal Hotel en Congrescentrum in Arnhem op 8 en 9 november. Als wereldleider op het gebied van traceerbaarheids- en serialisatieoplossingen zal het bedrijf zijn OPTEL Certa™-software presenteren, die specifiek is ontworpen voor de naleving van de Europese Richtlijn inzake vervalste geneesmiddelen (EU FMD).
OPTEL Certa™-software, voor onmiddellijke naleving van de FMD!

Deze verordening, die in werking treedt op 9 februari 2019, werd goedgekeurd met het oog op het aanbieden van veiligere producten en diensten aan patiënten, omdat elk jaar honderdduizenden mensen overlijden als gevolg van namaakgeneesmiddelen. Voor de naleving van de EU FMD moeten ziekenhuizen en apotheken geneesmiddelen op recept afmelden voordat deze onder patiënten worden verspreid.

Hiertoe moeten de Europese ziekenhuizen en apotheken gebruik maken van een oplossing waarmee gegevens worden gekoppeld aan en worden uitgewisseld met het Europese Medication Verification System (EMVS), ook bekend als de Europese Hub, en de nationale database (National Medication Verification Systems, NMVS). Het EMVS ontvangt van de fabrikant een Uniek Identificatienummer (UI) voor elk geneesmiddel op recept dat in Europa wordt verkocht, en werkt zo als een “router” voor de verzending naar het juiste NMVS.

Op grond hiervan heeft OPTEL de OPTEL Certa™-software ontworpen, samen met een uitgebreid assortiment compatibele apparaten, opdat ziekenhuizen en apotheken de EU FMD onmiddellijk kunnen naleven. Deze flexibele software controleert de barcode en meldt voorgeschreven geneesmiddelen af, is compatibel met elke omgeving en voorkomt verhoging van de dagelijkse werkdruk van gebruikers. De OPTEL Certa™-software wordt tevens naadloos geïntegreerd in de huidige systemen die in apotheken worden gebruikt, waardoor naleving van de richtlijn in grote mate wordt vereenvoudigd.

Het team van experts van OPTEL komt niet alleen zijn oplossing voor gezondheidszorg presenteren op de Nederlandse Ziekenhuisfarmaciedagen 2018 – zij zullen ook hun kennis over hoe de EU FMD kan worden nageleefd overdragen aan Nederlandse ziekenhuisapotheken.

Document acties

Vacatures
Innovatieve apotheker met hart voor patiëntenzorg

Sint Maartenskliniek | Nijmegen

Beherend Apotheker

BENU Apotheek

Beherend apotheker

Bennebroekse Apotheek | Bennebroek

Meer…
Back to top