Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Hoogleraar Henk-Jan Guchelaar ontvangt onderwijsprijs

16-04-2018
Voor het op feilloze manier bij elkaar brengen van farmacie en geneeskunde heeft hoogleraar Henk-Jan Guchelaar de Onderwijsprijs 2017 ontvangen. De prijs werd vorige week uitgereikt door de Nederlandse Vereniging van Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB).
Hoogleraar Henk-Jan Guchelaar ontvangt onderwijsprijs

De jury van de NVKFB Onderwijsprijs is vooral te spreken over de door Guchelaar geïntroduceerde onderwijsvormen in de master Farmacie, die sinds 2016 in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) wordt aangeboden.

Het curriculum is ingedeeld in negen medisch thema’s die allemaal zijn gericht op de behandeling van verschillende ziektes. Tijdens de blokken zijn de studenten zo veel mogelijk actief in het werkveld, lopen ze co-schappen en trekken ze veel op met studenten geneeskunde, waarmee ze bijvoorbeeld samen medicatiebeoordelingen doen. Zo leren ze volgens Guchelaar gelijk het perspectief van de arts kennen.

Naast zijn activiteiten voor de master Farmacie krijgt Guchelaar de prijs ook voor werken in de ziekenhuisfarmacie en in de klinische farmacologie. Guchelaar is hoogleraar klinische farmacie bij zowel het LUMC als de faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden.

Daarnaast werkt hij in het LUMC als afdelingshoofd Klinische Farmacie en Toxicologie, portefeuillehouder Onderwijs Divisie 4 en is hij programmaleider van het onderzoeksprogramma ‘Personalised therapeutics’.

De NVKFB reikt de Onderwijsprijs ieder jaar uit aan een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het onderwijs in de beroepsgroep. Guchelaar werd uit zes geschikte inzendingen als winnaar gekozen.

 

 

 

Document acties

Back to top