Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Voorschrijven geneesmiddelen stiefkindje medisch onderwijs

PW Magazine 21, jaar 2011 - 18-05-2011
Een basisarts is bevoegd om geneesmiddelen voor te schrijven en heeft dus de plicht om bij elke patiënt de farmacotherapie zorgvuldig in te stellen. Opmerkelijk genoeg krijgen studenten geneeskunde nog te weinig kans zich hierin te bekwamen.

Dat stelt prof. Theo de Vries, hoogleraar farmacotherapie en farmacologie aan het VUmc, in het meest recente nummer van I.O., het onderwijsmagazine van het medisch centrum.

Volgens De Vries blijft farmacotherapie door de grotere aandacht voor diagnostiek een stiefkindje in het medisch onderwijs. Toch vinden de meeste opleiders dat dit vakgebied meer aandacht verdient.

Document acties

Reacties

Anoniem
18-05-2011 16:33
zegt:

Zelfs de meeste studenten vinden dat er meer aandacht moet zijn voor farmacotherapie. Waarom wordt het dan niet opgepikt en geïntegreerd?

Anoniem
18-05-2011 18:30
zegt:

Door de universiteit Groningen is een nieuw systeem ontwikkeld om meer aandacht voor medicatie in het onderwijs te bewerkstelligen, het zogenaamde 6-stepmodel.
Tevens is P-scribe ontwikkeld om studenten beter te leren voorschrijven.
De methode wordt ingevoerd in de lesprogramma's van de universiteiten die hieraan een financiele bijdrage hebben geleverd.

Back to top