Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Inventarisatie van potentieel geneesmiddelgerelateerde problemen bij oncologiepatiënten (ONCOMIND)

Auteurs: Bulsink A, Boor SD, Imholz ALT, Brouwers JRBJ, Jansman FGA
korte bijdrage
PW Wetenschappelijk Platform. 2012;6:a1215
PDF document icon 2012wp0085.pdf — PDF-bestand, 264 KB (270536 bytes)

Document acties

Reacties

19-05-2012 17:50
Kring-apotheek Swarte zegt:

Te prijzen is dat in het Deventer Ziekenhuis een jaar lang aandacht is geweest voor medicatiebewaking en begeleiding rond toediening van oncolytica.
Na dat jaar is de conclusie van de auteurs dat interacties die voorkomen met oncolytica mild of matig van ernst zijn en relatief gemakkelijk te voorkomen of op te lossen.
Wordt daarmee het belang van medicatiebewaking en de verplichting actuele medicatie overzichten te gebruiken bij het in dagbehandeling toedienen van oncolytica gerelativeerd? Ik denk van wel.
Dat is niet terecht.
Als 1-e lijns apotheker in een poliklinische apotheek zijn mijn ervaringen met oncolytica heel anders. Er komen regelmatig ernstige interacties voor die niet eenvoudig op te lossen zijn. Te denken valt aan erlotinib met protonpompremmers en imidazolen met vincristine.
Met deze publicatie wordt de gewoonte van veel 2-e lijn's collega's bestendigd om geen waarneemberichten op te vragen of te versturen bij in dagbehandeling toegediende geneesmiddelen. Dat is volgens mij niet zoals apothekers met hun taak en patiënten om horen te gaan.


J.H. Swarte
Heerenveen

21-05-2012 16:51
I. Adiyaman zegt:

Prima onderzoek en fijn om te lezen dat het onderzoek over de inventarisatie van potentieel geneesmiddelengerelateerde problemen bij oncologiepatienten is gebupliceerd in het PW. De mening van collega Swarte over dat hier de beroepscode verkracht wordt deel ik niet. Ik zie ook geen enkele valide beargumentatie van collega Swarte over dat deze publicatie de beroepsnormen schendt.

Zoeken
Vacatures
Apotheker/adviseur helpdesk

KNMP | Den Haag

Apotheker

Apotheek A15 | Gorinchem

Geregistreerde apotheker

BENU Apotheek Exler Noordplein B.V. | Rotterdam

Meer…
Back to top